Sommer 2020

juli 14, 2020

Første halvår er gået og sommeren 2020 er over os. For hele det danske erhvervsliv var det et halvår ud over det sædvanlige præget af Corona-pandemien og dens følger. I Pointer A/S har vi bl.a. introduceret Virtuel Search for at imødegå behovet for fortsat rekruttering på trods af den midlertidige nedlukning af Danmark og derefter fokus på at undgå smittespredning.

Ansættende ledere i alle sektorer har også mærket konsekvenserne og udfordringerne. Ultimo juni bragte Finans en længere artikel om rekruttering i en ny tidsalder præget af Corona. I den forbindelse blev Pointer A/S’ adm. direktør Inger Ingvardsen citeret vedr. de erfaringer, Pointer A/S allerede har gjort sig:

”Fremover vil vi nok begynde at afholde de indledende samtaler over telefonen eller på video. Det er hurtigere at arrangere videomøder. Så kan de også afholdes med ret kort varsel. Normalt kan der jo sagtens gå fire-fem dage med at afholde fysiske møder med alle kandidaterne. Så vi kan spare en del tid på videoopkald”

 

I artiklen giver Inger Ingvardsen desuden fem gode råd til, hvordan man gennemfører en vellykket jobsamtale på video:

”1. Tjek på forhånd, at teknikken fungerer. Er kameraet sat til, og virker mikrofonen? Hvis der er styr på det tekniske på forhånd, er det lettere at undgå en akavet start på samtalen.

  1. Undgå modlys. Et vindue i ryggen gør, at det er svært at aflæse ansigtsmimik, hvilket både for kandidaten og arbejdsgiveren kan gøre det sværere at finde ud af, hvem man har at gøre med.
  2. Ret ryggen. Selvom omgivelserne måske er anderledes, er det stadig en fordel at sidde med rank ryg under samtalen.
  3. Forbered talepunkter. Fordi det er lettere at komme til at afbryde hinanden på et videoopkald, stiller det større krav til forberedelsen af samtalen.
  4. Tænk godt over baggrunden. Især for kandidaternes vedkommende er det vigtigt at huske, at det er en professionel samtale, og at det derfor kan være en ulempe, hvis baggrunden fremstår uprofessionel. Hvis der ikke er en oplagt neutral baggrund i hjemmet, kan man sløre den eller lægge et neutralt billede ind som baggrund i stedet.”

 

I Pointer A/S hæfter vi os ved de pt. lovende tendenser ang. smittespredning i Danmark og Europa og ser fortrøstningsfulde frem mod 2. halvår 2020.

 

Med ønsket om en god sommer 2020 og fortsat godt samarbejde,

Pointer A/S

 

PS: Den omtalte artikel kan læses i sin helhed på: https://finans.dk/indsigt/ECE12211477/det-er-en-samtale-der-skal-gennemfoeres-paa-en-anden-praemis-men-det-har-vi-oevet-os-paa-i-nogle-maaneder-nu/?ctxref=ext

 

Vær venligst opmærksom på, at adgang hertil kræver abonnement til Finans.

 

 

 

 

 

 

Nyheder

Forfremmelser i POINTER-Teamet

Maj 2024  Det er med stor glæde, at vi kan annoncere at tidligere seniorkonsulent Christian Houmann Lauridsen pr. 1....